onsdag 17 februari 2010

One mouse, MANY mice

Så har vi då till slut fått bekanta oss med de beryktade mössen som vi ska arbeta med under hela våren. Det var annorlunda. Helt klart annorlunda. Dagens uppgift var att väga möss och åter möss, en i taget. Med en bestämd hand kniper man tag i svansen på dem och lyfter dem sedan snabbt till vågen. Problem uppkommer då många möss samsas i samma bur och gaddar ihop sig i samma hörn, svårt att komma till och nå svansen då alltså.

Överlag gick det väldigt bra, annorlunda som sagt men jag tror vi kommer bemästra detta inom snar framtid! Det krävs nog lite tillvänjning för att jobba med möss, dagens vägning var ju det minst jobbiga som vi kommer att behöva göra, men det var bra att börja med. Så nu verkar vi ha kommit igång litet grann med labbandet även om vi inte börjat med vårt projekt än. Men snart så!

/Sara

2 kommentarer:

  1. Jasså har ni också fått några C57BL/6J-vänner?
    Sitter o låter mina springa en timme om dan så dom mår bra, förhoppningsvis.

    Ha det gött i NY !

    /Mattias

    SvaraRadera
  2. ahh vad avundsjuk jag blir pa era extravaganser!Sa ljuvligt med all sushi, konst och coola utestallen! for att inte tala om dinsaurierna, vill oxa! shopping av 20-talet skor borde inte vara lagligt! jag har kopt 2 har...kommer ligga hastlangder efter er vad galler stil i Linkoping i host! Tror inte strand-looken gar sa bra hem i skolan...Kanske far lana ett par skor av er :)

    Ta hand om er tjejer och fortsatt med lyxlivet, det ar ni varda
    Massa kramar fran Ingo Down Under

    SvaraRadera