söndag 9 maj 2010

Boston

På fredagen smet vi tidigt från alla viktigheter på labbet för att åka och besöka Love i Boston...men det var nära ögat att bussen inte hanns med! Av på fel tunnelbanestation, rusning genom Chinatown lunchtid, undvika smalltalk om vackra europeiska kvinnor, hetsa igång en kinesisk smörgåsfixare...allt för att hinna med bussen. Men det gick tillslut! Vi blev nog lite överexalterade över denna bedrift för det mesta vi hörde på bussen var folk som hyssjade åt oss...men men, det kan ha varit vår bicepsspänning som var boven i dramat...

När vi var framme i Boston gick vi på en promenad runt i området och fick se det fina Harvard school of medicine, kan ju bara säga att glasentren har en liten bit kvar..! Sen gick vi förbi Fenway Park där många Red Sox fans samlats på gatorna och det var något av en matchkväll eftersom baseball-, basket- och hockeylaget hade hemmamatch samtidigt! God stämning rådde verkligen i stan!
Efter ett antal steg tog vi oss till de Italienska kvarteren och avnjöt en underbar skaldjurspasta som vi var väl värda.


Senare mötte vi upp Koen (uttalas kon, som djuret) Loves labbkompis från Holland som vi tog en öl med på en bar inne i stan men eftersom uteställena inte får vara öppna till senare än 02:00 i Massachusetts så det fick bli en tidig kväll..




Lördagen började med Bagels & kaffe innan vi mötte upp med kon för att sedan bege vi oss till Bostons berömda "Duck Tours" som är sightseeing som sker både på land och i vatten, i samma fordon! Jorå, det är en båt med hjul som efter ett tags turistande på land plumsar i Charles River så att en del av turen blir på vatten. Det är gamla båtar som användes under Andra Världskriget som har byggts om till detta och det ser ganska galet ut när båtar åker runt på gatorna...men kul var det och mycket av Boston hann ses på kort tid.











Och så åkte vi ned i vattnet! Där fram skymtas vår guide/förare som var utklädd till Shakespeare. Varför? Ingen aning...




Och ja, vi var tvungna att provsitta haren och sköldpaddan som stod som statyer i stan, kaninen på haren och turtleneck på sköldpaddan för de som kan internskämten...

En snabb tur till och från Boston blev det, men mycket hann vi se av denna mycket mysiga och trevliga amerikanska stad som var sådär lagom charmig och stor. Tusen tack för besöket Love!

1 kommentar:

  1. vad roligt ni ser ut att ha det! :) Kramar Elsa

    SvaraRadera