söndag 21 mars 2010

Brooklyn

I 21 graders värme och med nya sommarsandaler på fötterna begav vi oss över East River mot Brooklyn. Fanns många mkt bra vintageställen men det var inte väder för att hänga inomhus så vi hittade snart en plats vid vattnet med Manhattan som utsikt där vi låg och gassade istället.







Hittade ett franskt café. Behövde läska oss så det blev iskaffe.







Tog oss sedan via lite väl långa omvägar till Brooklyn Bridge, perfekt att gå tillbaka mot Manhattan i kvällssolen.







Försökte oss på att äta på New Yorks mest berömda pizzeria med enligt ryktesvägar stans bästa pizza. Men! Kön ringlade lång runt kvarteret med minst en timmes väntetid. Duger inte åt två hungriga så vi tog en hamburgare istället. Pizza och hamburgare...börjar uppenbarligen ge efter för den amerikanska matkulturen...


Senare bar det av mot Lower East Side för vi var sugna på att hitta ett riktigt bra dansgolv! Blev en del väntan i kö innan vi kom in, visade sig vara avsett för privat sällskap, men jag och Elin är ju trevligt folk så varför skulle inte vi kunna få tillhöra detta sällskap? Så när vakten kolla ett håll smet vi in det andra. Så vi kom in och väl där blev det show! Ja, riktig show menar jag. Blev snabbt ombedda att sätta oss ner (var?) innan scenen (fanns det en scen?) intogs av dansare och sångare. Och så blev det trapetskonster också, riktigt circus. Även en asiatisk man i glitterkostym som började använda mig att dansa mot...även Michael Jackson-look-alike, mera sång, flera folk upp på scenen, lite avklätt innan draperierna drogs för och det blev vanlig nattklubb igen. Vilken start på kvällen! Märks att vi är i New York!


/Sara

4 kommentarer:

  1. Haha, ni tva borjar verkligen utveckla en lite "bad-ass" stil! Underbart att ni tjuv-smet in pa ett stalle for privat sallskap!
    Harligt at varmen kommit till er ocksa, ar lite avis pa att ni far en var, det missar vi helt detta ar, inga varkanslor alltsa, typiskt... Men i helgen kande vi av lite mer tropiskt klimat pa surflagret i Crescent Head i alla fall, var stort varmt och vi bara njot som sma spinnande katter=) Sa vi klagar inte, hehe
    Stor kram, saknar dig lilla hjartat!
    Ulrika

    SvaraRadera
  2. Våren har alltså kommit till NY?Låter underbart och håller med Ulrika, lite avis blir man allt! Kanske får konkurrera med er om solbrännan snart då:)Vi har fortfarande en rätt skön höst, typ 30 grader och sol men vårkänslorna saknas!

    Pussar på er, saknar er båda!
    Pussar/Ingo

    SvaraRadera
  3. Nene.. Inget avundsjuk alls ;)

    //Alina

    SvaraRadera
  4. läckra bilder! vill också använda sandaler. vädret här är tokigt t-shirt ena dagen och snö nästa, men nu börjar blommorna slå ut. haha, i sverige är en pizza bara en pizza, i USA är det att ta del av kulturen! ha det bra!

    SvaraRadera